Ok, sa har blev det med pengarna!

Jag pratade med Abbas och sa att jag hade samlat ihop 12,000 rupies som jag ville spendera pa Pimpri (vilket ar 6 manadsloner for valdigt manga). Forst ville han kopa klader till klienterna, men det kom ett lass sa det behovdes inte, dessutom hade han och Hans kommit pa en annan ide.
Forra veckan dog en av Abbas klienter i AIDS. De insag att de inte har status pa sina klienter och vet inte vad de behover for behandling pa dem. De har ingen rapport att visa regeringen sa de kan inte fa nagra pengar for det. Sa, pengarna skulle ga till HepatitC-test och HIV-test till 48 klienter. Det skulle ga pa nastan 10,000 rupies. (Det ar alltsa inkopspris for vad det kostar att gora proverna for Deep Griha som de hade samarbetat ihop). Kandes skumt eftersom vi ar polare, men de satte pa en valdigt respektfull vibb och invantade klartecken fran mig och jag kande mig som nan pampig donator, misplaced, det kanns ju inte sa ju… Det ar val sa de gor med sina sponsorer eller nat, automatiken slog in kanske… Iallafall. Jag fick folja med till Pimpri och sag hur ett team fran Deep Griha kom dit, en councellor som skulle informera och en sjuksyrra fran labbet som skulle ta proverna. Klienterna droppade in efter kallelse och lyssnade och tog prover i omgangar. Hela ganget roade sig nar syrran inte hittade venen och Anil, en 19-arig kille tog sprutan i egna hander och hamtade blodet pa egen hand, utan problem. Efterat var han nojd med sig sjalv och nickade i samforstand med mig nar de kallade honom ‘doktorn’ och ‘proffs’… Det hande flera ganger och grabbarna ryckte in och hjalpte varann att hitta venerna medan sjuksyrran snallt stod bredvid vantandes med bomullstussen att stoppa blodet med efterat. En helt vanlig dag pa jobbet?

De tyckte det var kul att jag fotade sa jag slapp skammas for att ta upp kameran vid konstiga tillfallen. Efterat drog Anil i mig och vi satte oss for att spela nat spel i lag mot tva andra snubbar. Kommunikationen utan ord flot pa (nat som jag utvecklade i Aine, inlagg kommer om det ocksa!) och jag tyckte det var kul att fa anvanda mig av min nyfunna egenskap och det funkar ju, sa jakla kul att forsta varann genom att bara kanna in den andra personen. Vi spelade nan form av bradspel som ar som biljard fast men liksom knuffar spelpjaserna med fingrarna in i hornhalen. De kande nog in ganska snabbt att jag var en dalig forlorare, men jag fick val bjuda pa det…! Jag insag ratt snabbt hur Anil forsta omgangen lade upp pjaserna mot min sida sa jag skulle ha latt att pricka nar det var min tur, sa javla sot! Vi snackade lite emellanat ocksa, jag svensk-engelska och de hindi eller maharati, whatever… Ingen fattade orden men vi skapade kanslan… Sa coolt att leka med verkligheten sadar!

Jag har fatt veta att av 38 testade ar 15 st HepC-positiva. Jag och Abbas kom fram till att han skulle ga med den och HIV-testa sig en och en pa sjukhuset dar det ar gratis istallet en annan gang, och istallet anvanda de pengarna till HepC-vaccin till de som ar negativa. Det skulle racka precis med de 12,000 om vi raknar med att 20 ar positiva av de totalt 48. Vi far se, vet inte an. Nu kommer de iallafall att fa en skriftlig rapport pa status pa deras klienter som de kan rycka i regeringen med. Att behandla 15-20 pers for Hepatit kostar tydligen ratt duktigt, med tanke pa den ekonomi de (inte) har. Ett nytt stort problem har uppdagats men de ar SA tacksamma att de kunnat ta reda pa det har… Sa tack vare ER som bidrog kan de nu ga vidare och de TACKAR DJUPT TILL ALLA.

Jag ska tillbaka till Pimpri innan jag drar harifran, har lovat att framkalla och ge dem foton sa de kan hanga upp dem pa sin foto-vagg, hoppas pa att fa veta mer…

Sa aterigen stort TACK till: Jonas T, Eriksson, Kristin G, Eira Moberg och Daniel B som tillsammans gav 1738 kr och gjorde detta mojligt!!!

1. Jag sitter mitt i o konverserar med en man som faktiskt kunde ett par ord engelska 😛
2. Grabbarna in action
3. Sjuksyrran lar sig by experience…?
4. Fan! Nu glomde jag vad han heter men han kan engelska och ar en valdigt trevlig och respektfull person som garna ville vara med pa bild…
5. En man som aven han garna ville vara med pa bild. Den stolthet och respekt infor sig sjalv och andra han visar upp fick mig att rysa.