Hangde med Abbas till hans jobb igar. Inte riktigt som jag tankt mig, det var mest ett… skjul i slummen. Bilder kommer sen. Med ett bord dar en kvinna satt och delade ut typ Subutex (heter nat annat) som hon krossade med nan form av enkel mortel och hallde ut pa en bit tidningspapper som de fick halla pulvret till munnen ifran. Ena hornan var kok, en annan utfylld med mattor dar klienterna kunde sitta eller spela spel. De hade en hog med madrasser och filtar var pa G, coolt. Mannen som var inskrivna var manga ganger hemlosa och sov pa gatan eller tagstationen, men nu kunde de alltsa sova pa “centret”. Halften av mannen som hangde dar var ju uppenbart paverkade och jag undrade hur det gick med de som inte var det…? De har en ratt hog tolerans for sant dar, de far nagra dagar pa sig for aterfallen men sen borjar de ifragasatta ifall klienten verkligen vill sluta. Det kom en kille utan ett ben och bonade och bad for att fa bli inskriven utan resultat. Nykter var han inte. De sa att han hallt pa sadar i 2 ar, nar han inte hade pengar for en ny fix gick han dit for att fa subutex. Sen nagra dagar senare sa fort han far tag pa pengar sa drar han i sig heroinet igen… Och sa haller det tydligen pa. En annan snubbe kom fram till mig och visade upp sin spruta hangandes ur armen och forsokte tydligen forklara for mig att han var heroinmissbrukare fick jag veta sen. De kallade honom “drama queen”och skakade pa huvudet. Vid lunchen som de delar ut inne pa centret borjade de tjafsa om pengar, och skyllde pa varandra vem som varit i vems ficka… Vid lugna stunder satt halften och gungade fram och tillbaka, nan lade sig ner en svang. Han sa att han hade sovit daligt den natten och var saker pa att han skulle bli trodd. Alltsa alla de har intrycken, jag vet inte ens vart jag ska borja forsoka forsta. Hur arbetar de har? Det kanns som en niva helt bortom det jag sett innan. De ryckte in vid braken, gav mediciner, pratade och motiverade de som var nyktra… Jag ros faktiskt till en gang nar jag sag en nykter ung kille prata med Abbas. Manga av de har snubbarnas tankegangar gar ju bara hur de ska fa tag pa mer, de sager vadsomhelst och tjafsar med olika argument tills de inte haller langre, da byter de till nat helt annat som gar emot det foregaende. Som killen med ett ben, som han dessutom tydligen utnyttjar for sjalvomkan. De ar inte redo att sluta, anda sitter de dar pa centret. En tanke jag skams for slog mig… ” Fan om jag bodde har och det var mitt liv det de har, undrar jag ifall jag skulle vilja tillbaka till det livet…” Usch pa mig. Jag forstar dem, och sen tanker jag vidare pa hur det ser ut i Indien och sa blir det sa stort och ohanterligt. Och de har mannen ar sa langt borta, vart borjar man? Jag vet inte, jag har aldrig varit dar… Aterigen blir jag sa liten sa liten och forstar att jag inte fattar ett smack. Men vi hade kul, jag skulle ta kort pa kvinnan som arbetade dar och da vaknade snubbarna till och ville vara med pa bild, sa vi hade lite kul med kameran. Basta bilden ar nar de star, sitter och ligger uppradade som ett fotbollslag! Jag ska tillbaka dit och hanga lite till. Att se att det finns gladje att hitta dar gav mig hopp… Det gar att hitta ut. Men aterigen, det dar ar ju min upplevelse, en halvdag dar. Vad vet jag egentligen?

Vi ska iallfall kopa klader for insamlingspengarna. Klienterna har bara ett ombyte som de gar i. Jag och Abbas ska dra till nan second-handbutik och fixa begagnade klader, da blir det mer. Sa kan deras personliga hygien forbattras… Sen far vi se vidare.

Vi var pa Sahara ocksa, HIV/AIDS-centret. Det var lugnt dar… 21 inlagda, fick ga in i en ward med magra man med slangar runtomkring. Det slog mig nu att de var ju riktigt sjuka men efter att ha varit pa Pimpri var jag nog tomd pa att reagera… Kvinnornas ward fick jag inte ga in i for dar var det nan med TB. Pa nasta vaning satt nagra och tittade pa TV och nagra lagade mat. Thats it, jag var trott och vi drog och kakade.

Imorrn aker vi till Aine och ska hanga i en tribalvillage i 4 dagar.

Forresten, ar det nan som laser bloggen eller? Har ju inte fatt nan feedback pa aslange kanns det som! (Iallafall de senaste inlaggen sen Goa jue…) Nan dar? Ho hooo…