Vi hade Liu-traff haromveckan, med personlig utveckling. Emma var tyvarr sjuk sa det var jag, Johanna och Malin. Jag vill bara saga, att DAMNIT vilka vassa socionomer jag har aran att fa hanga med! Jag utmanade mig sjalv och var HELT oppen med vad jag tanker pa har nar det galler min egna utveckling. Utmaningen gjorde mig svag och sarbar men shit vilken grymt finkansligt vasst, varmt, hjartligt, rakt och superprofessionellt bemotande och upptagande jag fick av mina issues… Som att landa pa en riktigt mjuk och trygg filt. TACK, ni ar totalt asgrymma helt enkelt och era framtida klienter kan skatta sig lyckliga.

Sen sa pratade jag med en kvinna vid ett random tillfalle… Annu en utmaning. Vi pratade om sociala problem och hon fragade hur det kom sig att jag ville jobba som socionom. Eftersom kulturen i Indien verkar vara att manniskor som mots ar helt oppna med sig sjalva, sa jag tankte att jag testar igen. …Well, My first part of life I grew up in a home filled with alcoholism and domestic violence. Further, that made my upbringing filled with threats and control… Nar jag hade sagt det och inte hann vidare, sa kvinnan med stora ogon att hon varit med om samma sak i barndomen, men aldrig pratat om det. Hon blev imponerad och berattade att hon var orolig for hennes bror som varit med om samma sak. Har du pratat med honom om det? Nej. Hon upplever beteenden med sig sjalv infor sin man om han dricker aven om han ar valdigt sund i det han gor. Har ni pratat om det? Nej. Hon ar radd for reaktionerna som eventuellt skulle kunna komma, oavsett vilka de ar. Vi pratade och hon fragade, hon ville veta detaljer, hur mina beteenden utvecklades efter det, hur min terapi genomfordes och hur resultatet sag ut… och jag kunde verkligen skilja pa att beratta, jamfora vara situationer och att bolla tillbaka hennes funderingar till henne sjalv da hon ville veta vad hon skulle gora… Vi bollade alternativ och hur det ser ut i samhallet, stampling, familjeheder, samhallsresurser etc… Supergivande samtal, och hon berattade hur tacksam hon var att jag tog upp amnet och att hon fatt mycket att fundera igenom infor framtiden. Det kandes som om hon tog in mig i sitt stangda rum dar hon inte tagit in nan pa valdigt valdigt lange… Jag kunde tydligt och enkelt separera mitt fran hennes (som var en nyttig insikt for mig och lite av ett kvitto pa mitt jobb med skiten), men aven om hon inte kunde det utan pa nat satt identifierade oss med vara situationer, sa var val det hon ville i ett forsta steg… Att fa kanna gemenskap och att hon inte var ensam i det. Sa, annu en krock for mig nar jag efter den har situationen funderar vidare pa mitt yrkesval. (Nu var ju det har inte i nat jobbsammanhang, men anda, ett manskligt mote som jag larde mig av). Personlig. Privat… Professionell. Vart gar granserna? Det har funderas det mycket om. Om jag far valja sjalv, sa vet jag nog mer och mer hur jag vill arbeta i framtiden. Vi har ju alla ett brett register och om iallafall jag far anvanda mig av mitt i olika sammahang, aven om det bara ar till for att ge en annan manniska sallskap i sitt hemliga rum for en stund, sa ar jag villig att gora det. Men jag maste tillagga, att det har ar ju forvirrande men en process som jag hoppas kommer flyta ihop till en klarhet i framtiden!

Nu ar vi i Hyderabad och laser om religioner och spanar in olika moskeer och tempel. Jag funderade ett tag pa att konvertera till buddhist om jag nu ska vara med i nan religion. Men sen kom jag pa att om jag ska gora nagot ar det ju att ga ur kyrkan och sen vara fri att valja vad jag vill, om jag vill. Ratt ska vara ratt! For mig ar det sa iallafall. Forst fri, sen valja. Om jag vill. Religion betyder forresten Way of life enligt Hinduismen var det nan som sa. Inget mer komplicerat an sa. Tycker jag later bra och enkelt… Hursomhelst, forelasningarna ar intressanta och det ar haftigt att se hur de i konfliktlosningsammanhang forsoker se bortom religionerna for att hitta den egentliga gemenskapen… Me like. Och sen att fa lyssna till delar av koranen till exempel och sedan fa erfara hur tolkningarna implementeras i texempelvis kladsel. Att fa hora grunderna i de olika religionerna, innan de tolkats av utovarna och blivit generaliserade av mig genom den lilla erfarenhet jag har av just utovarna.

Till sist, har jag javligt svart att fokusera de har senaste dagarna. Kanske for att det ar 2v semester i Goa med start pa lordag? Weeeeeeeeeeeeeee!!

Blog Image