Ok. Jag har bestamt mig… Jag maste gora nat. Det ar helt sjukt hur pengarna satts i andra proportioner om man raknar om dem till rupies.

Igar tog jag en kaffe med en underbart cool snubbe, Abbas, som jobbar pa “Sahara”, ett hem for manniskor med HIV och AIDS. Det ar en till organisation som jobbar nara med Deep Griha. (Han var med i fredags pa avslutningen till veckans projekt). Dar hamnar till exempel de prostituerade kvinnor som insjuknat och inte kan jobba langre. En historia ar om en 17-arig tjej vars hallick dumpade henne dar nar hon var oduglig for arbete. Hon var utmarglad och sjuk i sista fasen av AIDS. Nar hon kom dit spred sig en fruktansvard lukt. En av killarna som jobbade dar berattade att det fanns inga kvinnor som jobbade dar for tillfallet, sa han undrade om han fick tillstand att lyfta hennes Sari och undersoka henne. “Halla, du vet vart jag kommer ifran. Det ar klart att det ar ok och att jag inte bryr mig”, sa hon. Han lyfte pa Sarin och sag ett trasigt underliv fyllt med larver och var. Han tog sin tid och tvattade henne och rengjorde hela hennes kropp och plockade forsiktigt bort larv efter larv. Och pratade med henne under tiden. Behandlade henne som en manniska. Den uppmarksamheten hade hon inte fatt pa lange. Nar hon hade blivit sjuk i underlivet och inte kunde salja vaginalt sex pa bordellen langre sa fick hon sitta med kladerna pa och salja oralsex istallet. Nar hon var helt trasig inte bara pa kroppen och i underlivet men aven i och runt munnen, forst da, tyckte bordellen att de kunde “dumpa” henne pa Sahara. Forbrukad. Fyra dagar efter att hon blivit dumpad dar, dog hon.
De som hamnar dar, har levt stamplade och fortryckta, helt utan karlek. Vissa sover pa golvet, de har inte tillrackligt med madrasser till alla dar. Manga som arbetar dar kommer sjalva fran harda forhallanden och har i vissa fall fatt jobb efter att ha suttit pa behandlingshem. De ar tacksamma for att ha jobb, att kunna ge karlek och sin tid. Ibland gar det tre, fyra manader utan att de far lon. Men de klagar aldrig. De klarar sig. De har en sovplats, de far mat pa organisationerna. Vad mer behover de. De ser hur de gor skillnad. Genom att bara prata med manniskorna som hamnar dar, ser de hur de lyser upp. Genom att bara ge dem mansklig kontakt, gor skillnad. Nat som de inte haft innan. Att sova pa en madrass ar ett senare issue.
En av copingstrategierna till att fixa jobbet pa Sahara, ar att tavla om vem som packar de doda kropparna snabbast…

Jag har lekt med barnen pa de olika organisationerna. De har en rockring att leka med. De anvander den till att rocka runt midjan, halsen, fotterna. De hoppar hopprep med den. De haller den at varandra sa de kan hoppa igenom den. De har den till att ga pa lina med. Etc… Jag har nog aldrig i mitt liv varit sa mangsidig med en enda leksak.

Nasta sondag ska jag fa folja med Abbas till Sahara. Han ska skjutsa dit mig pa sin moppe. En grej jag far mojlighet till som inte ar med i min praktik. Vi har jattebra samtal om liv och universum och eftersom vi bada tror pa utveckling genom erfarenhet vill han ge mig upplevelsen av Sahara.

Hursomhelst…

Ett tacke kostar ungefar 350 rupies. Det ar kanske 60 kr. Leksaker kostar annu mindre. De skulle behova mycket praktiska saker. Jag vet inte an vad, han har inte bett mig om nagonting. Ingen har bett mig om nagonting. Men sover manniskor pa marken, sa undrar jag om de ens har en egen kopp att dricka vatten ur. Jag ska ta reda pa mer. Det jag vet ar att det ar over 200 anstallda dar, sa jag undrar hur manga det ar som vistas dar… Omfattningen av manniskor som behover hjalp ar sa otroligt stor, det ar svart att fatta. Det gar inte annat an att se till individen. Men under tiden… Vill jag forsoka att samla ihop lite pengar till en buffert som jag sen kan anvanda till grejer som JAG ser behovs. Vill du hjalpa till? Minsta lilla bidrag gor skillnad for nagon. Ett ritblock till ett barn, en sovplats for en manniska. Jag vill gora det har for jag ar sa NARA. Jag vill inte donera pengar till nagon. Jag har chansen att sjalv ga och handla och kora grejerna rakt till de manniskor som ska fa grejerna. I vilken omfattning, ar upp till mig, och er som vill vara med…

For dig som vill:
Satt in en valfri summa pa mitt personkonto pa NORDEA, 770807-0342. Skriv sen ditt for- och efternamn i meddelanderutan sa jag vet vem det ar ifran.

Sorry om jag later som nan insamlingsforening men det skiter jag i just nu, jag har en mojlig direktlank till att gora en skillnad. For nagon. Eller nagra. Utan mellanhander. Jag kommer att skriva om allt jag gor med pengarna har saklart, vilka som hjalper till, uppdatera summa och forsoka formedla med bilder sa gott det gar med respekt mot individerna det beror… Hoppas det funkar!

Under tiden aker jag dit och ger en manniska eller kanske fler, karlek.